Geplaatst op

Domeinnaam webwinkel kiezen: zo doe je dat.

Zo kies je een goede domeinnaam voor je webshop

Een goede of sterke domeinnaam is belangrijk voor een succesvolle webwinkel.

Een goede of sterke domeinnaam past bij je webwinkel en de producten die je verkoopt. De naam moet makkelijk te onthouden zijn voor bezoekers van je webshop. Het liefst kies je voor een domein waarmee ook typefouten voorkomen worden. Hoe je een juiste domeinnaam voor je webwinkel kiest, leggen wij je hieronder uit.

Makkelijk te spellen en eenvoudig te onthouden.

Bedenk een naam die makkelijk is te spellen en eenvoudig is te onthouden. Houd in gedachten dat de meest ideale domeinnaam jouw webwinkel en producten duidelijk omschrijft. Dit laatste is belangrijk voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines. Een zoekmachine vriendelijke naam kan ervoor zorgen dat je op natuurlijke wijze veel bezoekers trekt naar je webwinkel. Dat scheelt je veel advertentiekosten. Ook weten bezoekers van je webwinkel direct welke producten je verkoopt. Een paar voorbeelden:

  • vaassok.nl – Een ijzersterke domeinnaam. Het domein is makkelijk te onthouden, geeft het merk aan en geeft aan welke artikelen er verkocht worden, namelijk vaassokken.
  • babypoppenshop.nl – Ook een sterke domeinnaam. Het domein is makkelijk te onthouden en geeft de naam van het bedrijf weer en wat het bedrijf verkoopt
  • afvalemmer.eu – Nog een ijzersterke domeinnaam. Makkelijk te onthouden en de naam geeft aan wat er wordt verkocht.

En zo zijn er nog heel veel varianten mogelijk.

Eenvoudig, zonder streepjes.

Een domeinnaam die eenvoudig te schrijven en te onthouden is zal meer klanten trekken. Gebruik daarom bij voorkeur geen streepjes in de naam, want daarmee maak je het alweer lastiger onthouden voor je bezoekers. Ditzelfde geldt voor buitenlandse kreten in je naam. Als jij je met je webshop hoofdzakelijk op de Nederlandse markt richt, dan kun je buitenlandse kreten beter vermijden.

Kort en krachtig

Een korte en krachtige domeinnaam doet het ook altijd goed en is ook makkelijk te onthouden (denk maar aan ah.nl en bol.com). Kies je hiervoor, houd er dan rekening mee dat je flink aan de weg zult moeten timmeren om naamsbekendheid te krijgen.

Juiste extensie

Denk ook na over de juiste extensie voor je domein. Er zijn veel extensies mogelijk. De meeste Nederlandse bedrijven kiezen echter voor een .NL domein. Waarom jij dan niet? Wil je echter internationaal gaan verkopen, dan kun je ook kiezen voor een .COM of .EU domein.

Geen merken

Laat geen domeinnaam registreren met daarin de naam van een merk dat niet van jou is. De kans is erg groot dat het merk het domein van je gaat opeisen of dat je er ellende mee krijgt. Je bent het domein dan gewoon kwijt en kunt weer helemaal opnieuw beginnen.

Hoe kies ik een goede domeinnaam voor mijn webwinkel
Denk na over de juiste extensie voor je domein.

Domeinnaam en sociale media

Check, voordat je de domeinnaam laat registreren, altijd even of de naam ook nog vrij is op de sociale media die je wilt gebruiken. Denk hierbij aan Facebook, Instagram, TikTok en/of Twitter.
Zelfs als je nu denkt dat je die sociale media niet gaat gebruiken, check het dan toch maar even. Sociale media kunnen ontzettend belangrijk zijn voor je webwinkel. Reden: je bereikt een groot publiek en kunt er meer bezoekers (potentiƫle klanten) mee naar je webwinkel krijgen.

Hulp nodig bij de juiste keuze voor je domeinnaam?

Lukt het je niet om een zoekmachine vriendelijke of korte en krachtige domeinnaam te bedenken voor je webwinkel? Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee en dan gaat het vast lukken. Op het moment dat je dan denkt “Yes! Dit is de juiste domeinnaam!”, kunnen wij het domein nog dezelfde dag voor je registreren.

 

Tags: Eigen webshop starten