Veel gestelde vragen

Het starten van een eigen webwinkel kan soms een aantal vragen oproepen. Hieronder geven we een antwoord op de meest gestelde vragen.

Inhoud

Je kunt op de vraag klikken om direct naar het antwoord te gaan.

1. Krijgen mijn klanten een automatische bevestiging of factuur als ze iets in mijn webwinkel hebben besteld?
2. Zijn er voorbeelden van webwinkels te zien?
3. Verlenen jullie ondersteuning?
4. Kan ik gebruik maken van SEO (zoekmachine optimalisatie) als ik mijn webwinkel bij jullie open?
5. Wordt mijn webwinkel op jullie winkelstraat geplaatst?
6. Kunnen klanten met i-Deal betalen in mijn webwinkel?
7. Kunnen klanten met Paypal betalen in mijn webwinkel?
7b. Kunnen klanten met Creditcard betalen in mijn webwinkel?
8. Hoe zit het met de Belastingdienst?
9. Moet ik mijn webwinkel inschrijven bij de Kamer van Koophandel?
10. Kan ik ook een informatieve site zonder webwinkel bij jullie plaatsen?
11. Wanneer betaal ik mijn webwinkel?
12. Welke domeinnaam kan ik registreren?
13. Als ik een domeinnaam laat registreren, wie wordt dan eigenaar van het domein?
14. Kan ik de domeinnaam van mijn webwinkel wijzigen?
15. Kan ik meerdere domeinen registreren?
16. Ik heb elders een domeinnaam geregistreerd. Kan ik mijn domein naar jullie verhuizen?
17. Ik wil alleen een domeinnaam registreren. Kan dat?
18. Ik wil alleen een domeinnaam registreren en pas later een webwinkel openen. Kan dat?
19. Kan ik zelf mijn foto’s en/of afbeeldingen in mijn webwinkel plaatsen, of doen jullie dat?
20. Kunnen/willen jullie de foto’s voor ons bewerken en/of in mijn webwinkel plaatsen?
21. Kan ik zelf de layout voor mijn webwinkel aanpassen?
22. Kunnen jullie het webdesign voor mijn webwinkel of website verzorgen?
23. Kunnen jullie een banner voor mijn webwinkel maken?
24. Kan ik voor mijn webwinkel gebruik maken van Google Analytics en Google AdWords?
25. Kan ik nieuwsbrieven verzenden vanuit mijn webwinkel?
26. Kan mijn webwinkel gekoppeld worden aan sociale media, zoals Facebook, Instagram, Twitter, etc. ?
27. Wat is een SSL-certificaat?

Vragen en antwoorden over webwinkels

1. Krijgen mijn klanten automatisch bericht of een automatische factuur als ze iets in mijn webwinkel hebben besteld, of moet ik bestellingen zelf bevestigen?

De keuze is aan jezelf. Een automatisch bericht, een automatische factuur of een handmatige bevestiging. Je geeft in je webwinkel aan waar je voorkeur naar uitgaat. Wil je dit later weer veranderen, dan kan dat.

2. Zijn er voorbeelden van webwinkels te zien?

Er zijn legio webwinkels waar je inspiratie op kunt doen. Neem eens een kijkje in onze winkelstraat. Houd er bij een bezoek aan onze winkelstraat wel rekening mee dat nog niet alle webwinkels en website’s responsive zijn. De reden hiervoor is dat een groot deel van onze klanten (met of zonder hulp van ons) achter de schermen druk bezig is met het inrichten van de responsive webwinkel. Voorbeelden van responsive webwinkels vind je op webwinkel-beginnen-voorbeelden.

3. Verlenen jullie ondersteuning?

Ja, wij verlenen blijvende ondersteuning aan al onze klanten. Deze ondersteuning begint al bij het opbouwen van je webwinkel of website.

4. Kan ik gebruik maken van SEO (zoekmachine optimalisatie) als ik mijn webwinkel bij jullie open?

Ja, onze webwinkels zijn SEO – zoekmachine – vriendelijk ingericht. Je krijgt na oplevering ook een aantal tips van ons om het optimale eruit te halen. Op het moment dat je webwinkel dan echt online gaat, gaan wij ons nog even uitleven om ervoor te zorgen dat je webwinkel op de juiste wijze wordt opgenomen door de zoekmachines.
Meer informatie hierover vind je in onze uitleg:  SEO tips – Google.

5. Wordt mijn webwinkel op jullie winkelstraat geplaatst?

Ja, de webwinkels van al onze klanten worden in onze winkelstraat opgenomen. Daarnaast worden bij ons gehoste sites met kinderkleding gratis opgenomen met een tekstlink op kinderkleding.com (even een mailtje sturen zodra je site gevuld is).

6. Kunnen klanten met i-Deal betalen in mijn webwinkel?

Ja, dat kan. Een goede webwinkel kan eigenlijk niet zonder iDeal tegenwoordig. Je vraagt zelf een i-Deal account aan bij je bank of een betaalprovider zoals sisow.nl of mollie.nl en wij implementeren het voor je. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening.

7. Kunnen klanten met Paypal betalen in mijn webwinkel?

Ja, dat kan. Je maakt zelf een account aan bij Paypal en wij implementeren het voor je. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening. Het voordeel van een Paypal rekening is dat je klanten de mogelijkheid biedt om met creditcard te betalen zonder dat je klant daar een Paypal account voor nodig heeft. Klik op onderstaande banner indien je een paypal account wilt aanmaken.

Meld u aan voor PayPal en begin direct met het accepteren van creditcardbetalingen.

7b. Kunnen klanten met Creditcard betalen in mijn webwinkel?

Hiervoor zijn meerdere mogelijkheden, waaronder via Paypal. Je maakt zelf een account aan bij Paypal en wij implementeren het voor je. Hiervoor brengen wij geen kosten in rekening. Klik op bovenstaande banner indien je een paypal account wilt aanmaken. Ook bieden betaalproviders zoals sisow.nl of mollie.nl de mogelijkheid om creditcard betalingen te accepteren. Je kunt zelf kiezen welke provider het beste aansluit bij jouw wensen. Let ook even op de kosten per betaling! Net zoals Paypal, worden ook de betaalproviders door ons kosteloos geïmplementeerd.

8. Hoe zit het met de Belastingdienst?

Of de belastingdienst je daadwerkelijk als ondernemer ziet, hangt af van een aantal criteria welke de belastingdienst hanteert. Ook het wel of niet btw-plichtig zijn is afhankelijk van een aantal criteria. Kijk voor meer informatie op de website van de belastingdienst.
Om het je gemakkelijk te maken, hebben wij de rechtstreekse link naar de pagina van de belastingdienst even voor je opgezocht: belastingdienst – starten onderneming.

Is je nog iets niet duidelijk na het lezen van de informatie op de website van de belastingdienst? Bel dan met de belastingdienst van de regio waar je onder valt.

9. Moet ik mijn webwinkel inschrijven bij de KvK?

In principe ben je wettelijk verplicht om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Er zijn echter uitzonderingen. Het wel of niet inschrijven van je webwinkel bij de KvK is afhankelijk of je daadwerkelijk ondernemer bent of alleen hobbymatig zelfgemaakte spulletjes verkoopt. Kijk voor meer informatie op www.kvk.nl of bel met de Kamer van Koophandel van de regio waar je onder valt.

10. Kan ik ook een informatieve site zonder webwinkel bij jullie plaatsen?

Ja, die mogelijkheid is aanwezig. Mail ons voor meer informatie en de tarieven.

11. Wanneer betaal ik mijn webwinkel?

Je betaalt direct bij je bestelling via i-Deal of per bankoverschrijving. Ben je al klant en bestel je een upgrade of een extra optie, dan betaal je binnen 14 dagen na ontvangst van onze factuur welke wij je per e-mail in .pdf formaat zullen toezenden.

12. Welke domeinnaam kan ik registreren?

Wij kunnen elk gewenst domein voor je registreren, mits de domeinnaam nog vrij is.

13. Als ik een domeinnaam laat registreren, wie wordt dan eigenaar van het domein?

We registreren een domein altijd op jouw naam, je wordt dus altijd zelf eigenaar van het domein.

14. Kan ik de domeinnaam van mijn webwinkel wijzigen?

Nee, dat kan helaas niet. Je dient altijd een nieuw domein te laten registreren als je een andere domeinnaam wilt. Wel kan je huidige domein worden opgezegd per de vervaldatum en tot die tijd eventueel worden door gelinkt naar je nieuwe domein waar we dan je webwinkel op plaatsen.

15. Kan ik meerdere domeinen registreren?

Ja, je kunt altijd extra domeinen registreren. Eventueel kunnen de verschillende domeinen aan elkaar gekoppeld worden.

16. Ik heb elders een domeinnaam geregistreerd. Kan ik mijn domein naar jullie verhuizen?

Ja, dat kan mits de domeinnaam op jouw naam staat geregistreerd. De procedure is als volgt: Je zegt op bij je huidige provider of registrar en vraagt om de verhuiscode/token. Deze verhuiscode/token hebben wij nodig om je domein te verhuizen en kan alleen door de eigenaar van het domein (dat ben jij) aangevraagd worden. Denk eraan dat een domein altijd op tijd verhuisd dient te worden, om te voorkomen dat het in quarantaine komt. Hou de datum dus goed in de gaten en vraag ruim op tijd (een paar weken van tevoren) de verhuiscode/token aan en stuur ons die per e-mail toe. Je krijgt van ons ook nog een verhuisformulier, een verplichte formaliteit van overheidswege. Dit verhuisformulier ontvangen wij graag per ommegaande, ondertekend van je retour.

17. Ik wil alleen een domeinnaam registreren. Kan dat?

Ja, dat kan, met of zonder e-mail account. Mail ons voor meer informatie en de tarieven.

18. Ik wil alleen een domeinnaam registreren en pas later een webwinkel openen. Kan dat?

Ja, dat kan. met of zonder e-mail account. Mail ons voor meer informatie en de tarieven.

19. Kan ik zelf mijn foto’s en/of afbeeldingen in mijn webwinkel plaatsen, of doen jullie dat?

Je plaatst inderdaad zelf je foto’s in je webwinkel. Hierover ontvang je een uitleg bij oplevering van je winkel.

20. Kunnen/willen jullie de foto’s voor ons bewerken en/of in mijn webwinkel plaatsen?

Foto’s bewerken en in je webwinkel plaatsen doen wij niet. Foto’s worden bij het uploaden automatisch aangepast aan het gewenste formaat voor je webwinkel. Via je winkelbeheer kun je foto’s ook nog zelf bijsnijden. Lukt het niet, dan helpen wij je met alle plezier goed op weg.

21. Kan ik zelf mijn winkel-layout aanpassen?

Ja dat kan. Er is heel erg veel mogelijk binnen de mogelijkheden van het winkelbeheer. Een aantal voorbeelden:
* layout aanpassen;
* een banner of tekst in de kop van je webwinkel plaatsen en/of een logo links in je webwinkel plaatsen;
* kleuren aanpassen van webwinkel;
* tekstkleuren en lettertypes aanpassen;
* foto’s instellen in het door jou gewenste formaat;
* sliders met foto’s plaatsen.

22. Kunnen jullie het webdesign voor mijn webwinkel of website verzorgen?

Ja dat kan. Wij hebben een aantal standaard templates die we gratis plaatsen. In deze standaard templates kan je eventueel zelf een achtergrondje plaatsen en/of de kop vervangen voor een banner van minimaal 900 x 200 / maximaal 1950 x 500, zodat je met onze standaard template toch een unieke site hebt.
Tegen vergoeding maken we echter ook graag een compleet nieuwe layout voor je. Mail ons voor meer informatie.

23. Kunnen jullie een banner voor mijn webwinkel maken?

Ja dat kan. We maken – tegen een geringe vergoeding – graag een banner voor je webwinkel. De prijs van de banner is wel afhankelijk van de eventuele afbeeldingen die we voor je aanschaffen (in verband met copyright op afbeeldingen!). Dit laatste gaat uiteraard in overleg. Mail ons voor meer informatie.

24. Kan ik voor mijn webwinkel gebruik maken van Google Analytics en Google AdWords?

Ja, dat kan. Maak een account aan bij Google en plak de code op de betreffende plek in je webwinkel. Heb je hier hulp bij nodig, dan helpen wij je graag.

25. Kan ik nieuwsbrieven verzenden vanuit mijn webwinkel?

Als je de extra optie “Mailinglist” hebt besteld voor je webwinkel, dan kun je nieuwsbrieven verzenden vanuit je winkelbeheer. Desgewenst met afbeeldingen. Met de “Mailinglist” voldoe je ook gelijk aan de wettelijke eisen welke de overheid stelt aan het verzenden van nieuwsbrieven en e-mail marketing. Een mailinglist c.q. het verzenden van nieuwsbrieven, is een krachtig middel om je verkopen een extra zetje te geven.

26. Kan mijn webwinkel gekoppeld worden aan sociale media, zoals Facebook, Instagram, Twitter, etc.?

Ja, je webwinkel kan gekoppeld worden aan diverse sociale media. Een koppeling kun je eenvoudig instellen via je winkelbeheer. Eventueel willen wij dit ook voor je doen.

27. Wat is een SSL-certificaat?

SSL (Secure Sockets Layer) zorgt ervoor dat gegevens, tussen een internetbrowser en een server, versleuteld worden verzonden. Met een SSL-certificaat wordt je webwinkel of website dus nog veiliger. Het maakt daarbij niet uit of je onderweg op een openbaar netwerk (zoals WIFI) zit of thuis of bij je bedrijf. Wil je er meer over lezen? Lees dan het artikel dat we erover schreven: Veilige verbindingen via SSL/HTTPS

Heb je een vraag die hierboven niet is opgenomen?

Stel hem ons per e-mail info@winkeltjes.net.