Datacentrum en servers

Wat is een datacentrum en wat is een server? Wij geven je een eenvoudige uitleg.

Server

Een server is een machine waaraan je domein wordt gekoppeld. Op de server draait de webwinkelsoftware en wordt je webwinkel geplaatst. Ook het e-mailverkeer van je webwinkel of website gaat via een server.

Datacentrum

Een datacentrum, ook wel datacenter genoemd, is een goed beveiligde ruimte waarin de servers van diverse internetbedrijven zijn geplaatst. Ook onze servers staan in zo’n beveiligde ruimte.

datacentrum en servers
In een datacenter staan de servers van diverse internetbedrijven.

 

Stroomvoorziening servers

De servers zijn voorzien van een dubbele stroomvoorziening met een back-up van dieselgeneratoren. Dit houdt in dat er, in geval van een stroomstoring, automatisch wordt overgeschakeld. De servers worden hierdoor altijd van stroom voorzien.

Back-up en onderhoud

Elke nacht wordt er een back-up gemaakt van de servers, dus ook van je webwinkel of website. Daarnaast wordt er regelmatig onderhoud verricht aan de servers en worden er updates met betrekking tot beveiliging van de servers geplaatst. Mocht er onverhoopt toch een defect aan een server optreden, dan wordt deze server vervangen en de back-up teruggeplaatst.

altijd een IT-engineer op locatie
Er is altijd een IT-engineer beschikbaar op locatie.

Netwerkverbindingen

Het datacentrum is aangesloten op vele en snelle netwerkverbindingen met de grote Europese internet-knooppunten. De netwerkverbindingen zijn meervoudig uitgevoerd. Dit betekent dat, mocht er een storing op één van de netwerken optreden, er automatisch wordt overgeschakeld naar een werkend netwerk.

Bewaking, normen en klimaatbeheersing

Het datacentrum wordt 24 uur per dag bewaakt. Ook voldoet het datacentrum aan de aller strengste normen op het gebied van brandveiligheid, klimaatbeheersing en toegangsbeheer.

Tags: # Eigen webshop beginnen # Webshop bestellen