Geplaatst op

Veilige verbindingen via SSL/HTTPS

HTTPS/SSL certificaat voor je webwinkel

Werk in uitvoering: uitrollen veilige verbindingen via SSL/HTTPS

Momenteel zijn we voorbereidingen aan het treffen om webwinkels en websites om te zetten naar een HTTPS-verbinding. Wat dit precies inhoud, leggen we je hieronder uit.

Wat is SSL?

SSL (Secure Sockets Layer) zorgt ervoor dat gegevens, tussen een internetbrowser en een server, versleuteld worden verzonden. Met een SSL-certificaat wordt je webwinkel of website dus nog veiliger. Het maakt daarbij niet uit of je onderweg op een openbaar netwerk (zoals WIFI) zit of thuis of bij je bedrijf.
Door gebruik te maken van een SSL certificaat kan een bezoeker van je webwinkel of website er zeker van zijn dat vertrouwelijke gegevens veilig worden verzonden.

HTTPS en bezoekers van je webwinkel

Zodra er een SSL certificaat is geplaatst op je domein, zien bezoekers aan de linkerkant van de URL (je internetadres) een groen slotje met daarachter de kreet “Veilig | https://”. Het gebruik van een SSL-certificaat kan het klantvertrouwen vergroten en kan ervoor zorgen dat klanten eerder tot een aankoop zullen overgaan.

Is je webwinkel nu niet veilig dan?

Je webwinkel is nu zeker wel veilig. De servers zijn goed beveiligd en betalingen gaan via de beveiligde omgeving van je bank of betaalprovider. Betalingen blijven ook in de toekomst gaan via de beveiligde omgeving van je bank of betaalprovider. SSL beveiligt alleen de verbinding tussen de internetbrowser en de server waar je site op draait. Om je webwinkel of website zo veilig mogelijk te maken zijn er nog andere maatregelen nodig. Reden waarom wij onder andere regelmatig beveiligingsupdates plaatsen op de servers. Wij zullen dit ook in de toekomst blijven doen.

Wat moet je zelf doen?

Je hoeft er zelf helemaal niets voor te doen. Je browser herkent het certificaat en laat met een groen slotje in de linkerbovenhoek van de adresbalk zien dat ingevoerde data versleuteld is en dus veilig.

Wanneer gaan we de SSL/HTTPS uitrollen?

We zijn nu in de testfase en zijn daarin zover dat we onze eigen website al hebben omgezet. Als alles goed blijft gaan, beginnen we met het aanpassen van de pagina’s in de webwinkels waar om klantgegevens wordt gevraagd, zodat bestaande pagina’s en afdelingen geen lagere ranking krijgen in de zoekmachines.

Ben je nieuwsgierig hoe je URL er straks uitziet op de aangepaste pagina’s? Kijk dan even naar onze URL hierboven.