Geplaatst op

Twitter inzetten voor je webwinkel

Plaats foto's op Twitter en Facebook

Plaatsen berichten op Twitter

Beelden zeggen meer dan woorden. Met een goede afbeelding bij je bericht valt je tweet beter op en kun je meer publiek bereiken. Het plaatsen van één of meerdere foto’s bij een Facebookbericht gebeurt meestal wel, echter op Twitter zien we vaak alleen een korte tekst voorbij komen of een verkorte link naar een webwinkel. Het is daarom dat we er even wat aandacht aan schenken.

Plaats een foto bij je Tweet

Met een pakkende foto valt je bericht beter op en kun je meer publiek trekken naar je webshop. Uiteraard niet vergeten om dan ook nog een korte tekst te plaatsen en de URL naar je webwinkel of de betreffende afdeling in je webwinkel.

Een .gif bestandje tweeten
Met een animated gif kun je nog meer aandacht trekken. – Foto: pexels.com

Een animated gif plaatsen

Met een animated gif kun je nog meer opvallen. Gebruik het echter niet teveel, het kan dan al snel een kermis worden op je tijdlijn. Als je het goed doet, zul je er in ieder geval wel aandacht mee trekken.

Een animated gif maken

Een animated gif kun je maken met een fotobewerking-programma, zoals bijvoorbeeld PaintShopPro of PhotoShop. Je dient dan echter wel handig te zijn met deze software. Heb je de genoemde fotobewerking-programma’s niet in huis, maar wil je toch graag een animated gif maken? Er zijn ook online programma’s te vinden om zelf een bewegende gif te maken. Een paar goede tips over deze gratis te gebruiken programma’s vind je op de website van beeldbalie.nl.

Overdaad schaadt

Wil je graag aan de slag gaan met de bewegende gif’s maak ze dan niet te groot, het is fijn als ze snel laden. Houd er ook rekening mee dat in een bewegende gif overdaad al snel schaadt. Probeer het daarom subtiel te houden.

Speciale acties

Animated gifs kun je erg goed inzetten voor speciale acties in je webwinkel. Als voorbeeld maakten wij even uitverkoop animatie:

uitverkoop animatie voorbeeld
Animated gif inzetten voor uitverkoop – Foto: pexels.com

Facebook

Ook op Facebook zul je beter opvallen als je één of meerdere duidelijke productfoto’s plaatst bij je bericht.

Succes!

P.s.: Volg jij ons al op Twitter en/of Facebook? Wij volgen altijd terug!